top of page

​OVER

 

Present is een doorlopende reeks van in situ kunstinterventies in steden, gebouwen, de urbane publieke ruimte, en recent ook in de natuur. De interventies onderzoeken vaak de notie van negatieve ruimte: wat wordt zichtbaar door het proces van verwijderen in plaats van dat van toevoegen? Hoe bieden het niets en afwezigheid net de mogelijkheid tot aanwezigheid? 

 

Present stelt zichzelf tot doel hernieuwde lagen van identiteit toe te kennen aan vertrouwde ruimtes. Het is een zachte oproep om ons bewust te blijven van de ruimtes die we als gemeenschap en als individu bewonen, alsook een zorgzaam geschenk om gekende realiteiten in een nieuw licht te plaatsen. Iedere actie is een artistieke, visuele commentaar die de verbeelding activeert.

 

Present wordt gedocumenteerd, maar kan evengoed worden ontdekt door omzwervingen. Het biedt de gelegenheid om even stil te staan, en de drang naar voortdurende beweeglijkheid te weerstaan. Een moment van stilte in het lawaai van het hedendaags leven. 

 

Met zijn acties wil Present de verbindingen en echo’s voeden tussen de noden van de gemeenschap, de noden van het individu in de maatschappij en de plaatsen die we ontwierpen om aan deze noden tegemoet te komen.

bottom of page